Strict Standards: Declaration of SkinSGuMax::initPage() should be compatible with SkinTemplate::initPage(OutputPage $out) in /home/powles/domains/hoehetwerkt.nl/public_html/skins/SGuMax.php on line 70
Koelvloeistofpeil controleren en koelvloeistof bijvullen - HoeHetWerkt.nl

    Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/powles/domains/hoehetwerkt.nl/public_html/skins/SGuMax.php on line 154
  • Aanmelden

Koelvloeistofpeil controleren en koelvloeistof bijvullen

Uit HoeHetWerkt.nl

Ga naar: navigatie, zoeken
Moelijkheidsfactor
☆☆☆☆
Benodigde materialen
Koelvloeistof (eventueel)
Benodigde gereedschappen
Geen

Inhoud

Waarvoor het koelvloeistofpeil controleren en koelvloeistof bijvullen

Het koelvloeistofpeil controleren moet regelmatig gebeuren, om problemen aan de motor te voorkomen. Bij te weinig koelvloeistof kan een motor ernstige schade oplopen. Als een motor te weinig koelvloeistof heeft, kan deze namelijk te warm lopen. Het bijvullen van de koelvloeistof kan deze problemen voorkomen.

Hoe werkt het koelvloeistofpeil controleren en koelvloeistof bijvullen

Het controleren en aanvullen van het vloeistofpeil is zeer makkelijk, waarbij het wel belangrijk is het juiste vat hebben. Vergis je bijvoorbeeld niet met het vat voor de remvloeistof. Controleer het boekje van de fabrikant om zeker te zijn van je zaak.

Hoe het koelvloeistofpeil controleren werkt

In de motorruimte zit een expansievat dat is voorzien van twee merktekens, in de regel is dit min en max. De koelvloeistof moet tussen deze twee waardes liggen. Zorg dat de motor koud is tijdens de controle. Als het koelvloeistof niet tussen deze waardes ligt moet de vloeistof worden aangevuld.

Hoe koelvloeistof bijvullen werkt

Om koelvloeistof bij te vullen is het ook belangrijk dat de motor koud is. Open de dop van het expansievat en vul koelstof bij tot aan het bovenste merkteken.

Goed om te weten

  • Vul koelvloeistof nooit aan met gewoon water, hierdoor voldoet de vloeistof niet meer aan de eisen van de fabrikant.
  • Als je vaak koelvloeistof moet bijvullen zit er ergens een lek in het systeem. Om grotere problemen te voorkomen dien je dit probleem zo snel mogelijk te (laten) achterhalen.