Strict Standards: Declaration of SkinSGuMax::initPage() should be compatible with SkinTemplate::initPage(OutputPage $out) in /home/powles/domains/hoehetwerkt.nl/public_html/skins/SGuMax.php on line 70
Hotel Classificatie - HoeHetWerkt.nl

    Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/powles/domains/hoehetwerkt.nl/public_html/skins/SGuMax.php on line 154
  • Aanmelden

Hotel Classificatie

Uit HoeHetWerkt.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Wat is Hotel Classificatie

Aan de hand van een hotel classificatie kun je de kwaliteit van een hotel herkennen. De classificatie wordt uitgedrukt in sterren. Meer sterren is beter, waarbij het mogelijk is om 1 tot maximaal 5 sterren te hebben, halve sterren zijn hierin niet mogelijk.

De sterren helpen de Nederlandse en buitenlandse consument bij de keuze van een hotel. Doordat alle hotels geclassificeerd zijn is men verzekerd van een “basispakket” aan voorzieningen.

Hoe werkt Hotel Classificatie

De Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) verzorgt het classificatiesysteem van de Nederlandse hotellerie. Elk hotel wordt met behulp van dit systeem ingedeeld in één van de vijf sterrencategorieën van de NHC.

Per categorie zijn er naast de verplichte basisnormen ook vrijwillige keuzenormen opgenomen om specifieke kwaliteitsaspecten van het hotel aan het licht te brengen. Een zakelijk hotel biedt bijvoorbeeld eerder een internetverbinding, terwijl een familiehotel vaker recreatieve uitstapjes aanbiedt.

Verplichte basisnormen

In alle 5 categorieën gelden minimumnormen (de basisnormen) waaraan elk hotel in de betreffende categorie moet voldoen. De minimumnormen worden zwaarder naarmate het om een hogere sterrencategorie gaat.

Vrijwillige keuzenormen

Hotels uit de categorieën 2 tot en met 5 sterren moeten niet alleen aan de basisnormen van de betreffende categorie voldoen maar tevens een oplopend aantal punten halen door het voldoen aan een aantal vrijwillige aanvullende normen. Hiermee worden de individuele extra kwaliteiten (voorzieningen, faciliteiten en services) van het hotel beloond.

Links

De officiële normen per ster van het NHC

Bronnen

http://www.hotelsterren.nl/