Centrale Deurvergrendeling

Wat is centrale deurvergrendeling

Met centrale deurvergrendeling is het mogelijk om deuren van een auto automatisch te openen of the sluiten. Er zijn veel verschillende varianten om de markt. De meest voorkomende is met een afstandsbediening, welke tegenwoordig vaak in de sleutel is geïntegreerd. Er zijn ook varianten als pasjes of systemen die automatisch opengaan als je komt aanlopen richting auto.

Het mechanisme van deze systemen werken allemaal het zelfde, ze worden alleen anders aangestuurd. Het is belangrijk dat deze systemen een goede kwaliteit hebben, aangezien het vaak 10 duizenden keren wordt gebruikt in het leven van een auto.

Hoe werkt centrale deurvergrendeling

Er zijn een aantal manier waarop je de deuren van een auto kunt openen:

Met een sleutel
Aan het knopje in de deur trekken
Met een afstandsbediening
De centrale vergrendeling wordt geregeld door de autocomputer. De autocomputer regelt veel dingen, zoals zorgen dat de interieurverlichting aan blijft totdat je de auto start, geeft een seintje als je de lampen aan laat staan.

In het geval van centrale deurvergrendeling houd de autocomputer alle mogelijke manieren waarom een sein komt om de deuren te openen of sluiten in de gaten. De radiofrequentie van de afstandsbediening, het met de sleutel openen van een deur, het trekken aan het knopje in de deur. Als de computer een seintje ontvangt, dan stuurt het stroom richting de actuator die de deuren op slot zet of opent.

In de autodeur

De actuator zit bevestigd onder het knopje waarmee je de deur van binnen kan openen. Aan de actuator zit een pal die elektronisch op en neer kan worden bewogen.

Als de actuator de pal omhoog brengt, zorgt deze er voor dat de deurpint omhoog gaat en de deur wordt geopend. Als de actuator de pal omlaag brengt dan trekt hij de deur op slot.

Om de deur te openen en sluiten, zorgt de autocomputer er voor dat de juiste stroom en voor een bepaalde tijd naar de actuator wordt gestuurd.